BilgisayarGüncel TeknolojiİnternetTeknoloji Haberleri

YouTube mesajlaşma özelliğini web’e taşıyor!

Google ürünlerinde henüz en üst düzeyde mesajlaşmaya ulaşmadığımızdan, YouTube artık yalnızca mobil cihazlara yönelik mesajlaşma özelliğini web’e de taşıyor. Şimdi, Google hesabınıza giriş yaptığınızda ve YouTube.com’a göz atarken, videolar hakkında arkadaşlarınızla paylaşıp YouTube platformu üzerinden konuşabilirsiniz. Sağ üst köşedeki bildirimler zilinin yanındaki sohbet balonu simgesinden sohbete erişebilirsiniz. Sohbet geçmişleri, ekranın sol alt köşesinde açılır ve tıpkı web’deki Hangout’lar veya Gmail web gelen kutunuzdan gelen iletilerinize de erişebilirsiniz.

Herhangi bir YouTube videosunun altındaki paylaş düğmesini kullanarak içeriği özel görüşmelerde paylaşabilir ve bir kişi seçebilirsiniz (veya bir grupta da paylaşabilirsiniz). Diğer pek çok mesajlaşma uygulaması gibi, mesaj kısmındaki size gelen mesajlara bir kalp bırakabilirsiniz.

Başlangıçta başlatılan özelliği belirttiğim gibi, bu zaten YouTube videolarını arkadaşlarınızla paylaştığınız ve tartıştığınız şekli değiştirmeyecek, ancak ağır bir YouTube izleyici iseniz, sohbet penceresine doğrudan sahip olmak size beğendiğiniz bir videoyu arkadaşınızla paylaşmanız ve bu konu hakkında tartışmanız açısından çok büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

Etiketler
Daha Fazla Göster

İlker Taşcı

2007 yılından itibaren bilgisayar ve teknoloji alanına karşı olan ilginç merak duygum sayesinde, kendimi bu yönde geliştirmeye sürekli özen gösterdim. 2012 yılında kendi şirketimi kurarak çeşitli sektörlerdeki müşterilerime, bilişim teknolojileri alanında Bilgisayar Sistemleri Uzmanı ve Web Geliştiricisi olarak destek vermekteyim.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı